Publicat in

01 decembrie 2013

Comentarii

0 Comentarii

Localizare pe hartă

Vezi pe harta mare

Alba Iulia - 1 Decembrie 2013

Încă o filă din istoria românilor va fi scrisă anul acesta, 2013, la Alba Iulia.

O capitală a culorilor la "Festivalul de România


Spectaculoasa serbare din data de 10 mai 1881-ca urmare a proclamării de către prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a independenţei de stat-, manifestările din data de 23 august ţinute timp de patru decenii, manifestările publice de la Alba Iulia din data de 1 Decembrie, începând cu anul 1990, sunt şi vor rămâne moştenirea unui popor însetat de libertate şi recunoştinţă, mândru de locul lui pe harta lumii şi de numele purtat cu îndârjire pe umeri: ROMÂNI.


Timpurile, oamenii şi locurile se schimbă însă istoria ne va urmări peste tot.


1 Decembrie 2013 - 95 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, este evenimentul prin care putem trăi împreună entuziasmul naţional, sincer, spontan, masiv al libertăţii noastre.


Veniţi ROMÂNI! Pentru voi, pentru încununarea lungului şir de lupte şi sacrificii umane şi materiale întru făurirea statului naţional unitar, VENIŢI ŞI SĂRBĂTORIŢI ZIUA MARII UNIRI, la ”Festivalul de România”, a cărui debut spectaculos va aduce o pată de culoare în inimile voastre.


Aduceţi pe stradă bucuria de a petrece alături de: meşterii populari, interpreţii de muzică populară, uşoară, folk, cercetaşii mândri de simbolul făliilor purtate, într-un spectacol a cărui culoare să pătrundă adânc în inimile voastre şi să tresalte atunci când oriunde şi oricând în lume le veţi vedea: Roşu, Galben şi Albastru.


Este vremea să fim conştienţi de forţa extraordinară pe care o avem atunci când suntem “uniţi în cuget şi simţiri”, când numele de ROMÂN îl purtăm cu mândrie.

Bucuria reîntregirii, bucuria de a fi român!

Copyright © 2014 www.turismalba.ro