Publicat in

06 noiembrie 2013

Comentarii

0 Comentarii

Localizare pe hartă

Vezi pe harta mare

Gastronomie maghiară

Mâncărurile specifice populației de origine maghiară, pot fi considerate un amestec al bucătăriei europene, completate cu bucate proprii poporului maghiar. 

did my husband cheat click is my husband cheated on me

Cricală (Tocană) de porc cu cir şi mămăliguţă

 

 Ingrediente

•500 g pecie de porc afumată

•300 g cârnaţi afumaţi

•200 g grăsime

•o linguriţă de boia

•200 g ceapă

•sare

•200 g cir de la mămăligă

•200 ml apă

 

Mod de preparare

Se taie carnea şi cârnaţii în cubuleţe. Se pune grăsimea într-o cratiţă, ceapa tocată, carnea şi boiaua. Se dustuiesc toate, se adaugă apa. Când carnea e fiartă se pun cirul (apa în care fierbe mămăliga) şi sarea şi se mai dustuieşte 10-15 minute.

 

 

 

Cricală (Tocană) de cartofi

 

 Ingrediente

•1 kg cartofi

•unsoare destulă

•sare

•boia- chiparcă

•verdeaţă: tarhon, pătrunjel

•chelm

 

Mod de preparare

Ceapa se căleşte în unsoarea (sau untdelemn) multă, se pune puţină boia, apoi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în sferturi pentru rumenire, se sting cu apă şi se lasă pe marginea plitei, acoperiţi să se facă. Se condimentează cu sare. Se amestecă un pic la început, apoi se acoperă iar şi se dă la foc mic, până se fac cartofii. Din făină şi apă se face chelmul care se toarnă peste cartofi. Se pune tarhon şi pătrunjel tocat şi se pune-n blide mari, cu pită caldă şi ceapă roşie, stropită cu ulei.

 

Copyright © 2014 www.turismalba.ro