Publicat in

14 noiembrie 2013

Comentarii

0 Comentarii

Localizare pe hartă

Vezi pe harta mare

Golf la Pianu de Jos

Terenul de golf de la Pianu de Jos aparţine Clubului de Golf „Paul Tomiţă”, înfiinţat în 1995 de către prinţul Sturdza, de Ioan Bolog şi de vestitul jucător de talie mondială, regretatul Paul Tomiţă.

 

Era, pe atunci, întâiul club privat din ţară, primii paşi într-ale golfului fiindu-le oferiţi aspiranţilor de către însuşi profesorul Paul Tomiţă. Pe scurt, fără domnia sa nu puteam vorbi de golf, cel puţin la Pianu de Jos. Un aport deosebit în bunul mers al cubului l-a avut Consiliul Judeţean Alba, care i-a devenit partener, relaţie concretizată prin extinderea terenului şi prin construirea unui helioport, care permite o mai bună deplasare a jucătorilor din ţară şi de peste hotare.Dacă, la început, terenul se întindea pe o suprafaţă de 35 ha, cu 9 cupe, în urmă cu trei ani – ca urmare a creşterii numărului de jucători – a fost extins la 18 cupe și la o suprafață de 70 ha, permiţând competiții mai mari, fluidizarea jocului şi scurtarea timpului de joc. De fapt, vorbim despre cel mai mare teren de golf din țară, singurul cu un parcurs de 18 cupe, fiind unul din cele trei terenuri din România cu ratingul obținut. Terenul are par 72 iar lungimea parcursului este de 6.200 m.De asemenea, caracteristicile importante ale terenului sunt tehnicul şi naturalul, amândouă concurând la succesul unui parcurs unic. Aspectul tehnic este dat de găuri drepte, găuri cu teren denivelat şi în curbă, cât şi de green-uri relativ dificile datorită diametrului mic şi pantelor uşoare. Naturalul şi designul terenului sunt minunate, cu vedere spre Alba Iulia spre Munții Șureanu. Acces: terenul de golf se află la circa 25 km de Alba Iulia şi 12 km de Sebeş. Din DN 7 faci stânga la Vințu de Jos pe DJ 704 A și continui până în satul Pianu de Jos. În vecinătatea terenului există helioport.


Echipament şi servicii: Club House, Driving Range, Pro-Shop, bar, restaurant, Pitching Gren, Putting Gren, secretariat, parcare, caddy master, depozit trusă golf, închirieri golf cart, închiriere troliu.


Sezon: 1 aprilie – 1 noiembrie


Informaţii utile: Golf Club „Paul Tomiţă”, Pianu de Jos, judeţul Alba, telefon: 004 0750 990 200, www.golfclubpaultomita.ro, 45º55'14"N, 23º28'12"E 


Organizat de Consiliul Județean Alba, turneul Alba Golf Challenge va ajunge, în 2015, la ediția a XI-a. Turneul se desfășoară respectând regulamentele și uzanțele marilor competiții internaționale de profil.

0 Comentarii

Trimite mesajul
Copyright © 2014 www.turismalba.ro