Publicat in

16 decembrie 2014

Comentarii

0 Comentarii

Localizare pe hartă

Vezi pe harta mare

Mănăstirea Poșaga

O bijuterie arhitecturală adăpostită de un loc deosebit de pitoresc, schitul Izvorul Poșaga

Având în față muntele golaș, iar în stânga și dreapta munții îmbrăcați de păduri dese, Schitul a fost ridicat înainte de război, în 1935, de către preotul Alexandru Rujdea, de atunci rămânând mănăstire de călugări. A suferit şi o perioadă de întrerupere, între 1959 şi 1976, după care viaţa monahală a fost reluată neîntrerupt până azi.

Medalioane din mozaic reprezentând portretele unor personalități istorice și culturale decorează zidul din piatră ce împrejmuiește mănăstirea. Intrarea în schit se face printr-o poartă masivă din lemn de stejar frumos sculptată cu motive florale.

Biserica din lemn, micuță dar extraordinar de frumoasă, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, are forma dreptunghiulară. Aici naosul și pronaosul nu sunt separate, formând un spațiu comun.

Un frumos altar de vară, construit din lemn și acoperit cu țiglă, susținut de 6 stâlpi din lemn frumos sculptați, se află în incinta schitului.

La aproximativ 100 m de poarta mănăstirii, dintr-o stâncă foarte înaltă, izvorăsc șuvițe de apă cristalină. Se spune că izvorul ar avea efect tămăduitor, fapt pentru care mii de credincioși îl caută an de an.

Este situată la 46 km nord-est de Câmpeni pe DN75, până la intersecția, la stânga, cu Poșaga, apoi drumul continuă pe DJ 750F , prin satul Valea Poșagăi, 6 km.

 

did my husband cheat click is my husband cheated on me

0 Comentarii

Trimite mesajul
Copyright © 2014 www.turismalba.ro