Publicat in

11 noiembrie 2013

Comentarii

0 Comentarii

Localizare pe hartă

Vezi pe harta mare

Munții Sebeșului

Indiferent de anotimp, aici descoperi natura din cea mai frumoasă perspectivă a ei. Explorarea naturii şi a propriilor limite poate fi trăită din plin într-un cadru natural deosebit.

Fără îndoială, sunt preferaţii vacanţelor cu cortul. Au unul din cele mai frumoase lacuri glaciare din estul Europei (Iezerul Şureanu), cea mai înaltă şosea din ţară (Transalpina) şi cele mai sălbatice păduri din judeţ.

 

Pentru măreţia lor ieşită din comun, străinii le-au spus Elveţia Estului. Mai impunători decât Apusenii, Munţii Şureanu sunt profund diferiți de orice altă formă de relief din județ. Întâi ca altitudine (cel mai înalt vârf din judeţ – Pătru, 2.130 m), apoi ca lărgime a peisajului. Sunt ameţitor de înalţi şi, aproape oriunde te-ai afla, Munţii Şureanu îţi deschid panorame ce-ţi taie răsuflarea.

 

Pe măsură ce urci, punctele de belvedere sunt tot mai dese şi îţi oferă privelişti cu lacurile Căpâlna, Tău și Oaşa, cetatea dacică de la Căpâlna (monument UNESCO) şi Valea Frumoasei. Plus de asta, iubitorii de schi și snowboard au parte, pe masivul Şureanu, de nouă pârtii, aflate la unele din cele mai mari altitudini din ţară. Alte șapte vor fi deschise pe vârful lui Pătru, pe viitor, determinând naşterea unor staţiuni montane în zonele Luncile Prigoanei și Poarta Raiului.

0 Comentarii

Trimite mesajul
Copyright © 2014 www.turismalba.ro