Publicat in

28 noiembrie 2014

Comentarii

0 Comentarii

Localizare pe hartă

Vezi pe harta mare

Stema si drapelul judetului Alba

Descrierea drapelului judetului Alba.

În data de 31 august 1993 se însuşeşte propunerea de stemă a judeţului Alba, formată dintr-un scut, cu baza curbată, despicat. În primul cartier, pe albastru are un legionar roman de argint, stând în picioare spre stânga, ţinând în mâna dreaptă o lance de argint, iar în stânga un scut negru, cu inscripţia V.R.R. (virtus romana rediviva). Cartierul secund, tăiat, are în partea de sus, pe roşu, o poartă de cetate, arcuită, de argint, cu două turnuri crenelate, având în intrare stema Moldovei, iar în partea inferioară, pe aur, are sigiliul lui Avram Iancu (un brad verde încadrat de inscripţia SIGILLU PRAEFECTUREI AURARIE GEMINE).

 

Drapelul județului Alba are fondul roșu (PANTONE RED – C0, M100, Y100, K0) cu un decupaj triunghiular alb (PANETONE TRANS.WHITE – C0, M0, Y0, K0) pe care este figurată stema județului.

 

Proporția între lățimea și lungimea drapelului este de 2/3. Triunghiul alb are 2 laturi egale cu înălțimea drapelului, cea de-a treia pornește din colțul stânga jos la 45o.

 

Stema județului este amplasată în triunghiul alb, are înălțimea de 1/4 din înălțimea drapelului și este amplasată față de latura din stânga și de sus la 1/10 din înălțimea drapelului.

 

Drapelul va fi fixat pe suport cu partea alba. 

Copyright © 2014 www.turismalba.ro