Publicat in

30 iulie 2014

Comentarii

0 Comentarii

Localizare pe hartă

Vezi pe harta mare

Sureanu Mountain Bike 2014

Șureanu Mountain Bike este o competiție organizată de Consiliul Județean Alba, în colaborare cu Alba Sport Vision și clubul „Bicheru-Cycling”.

Competiția (care a închis cea dintâi ediție a Șureanu Mountain Festival, 30 iulie – 31 august) vrea să fie un prim punct de plecare pentru o viitoare competiție de XCM, care va avea loc la anul în zona Munților Șureanu. Are ca scop promovarea zonei, împreună cu potențialul activităților sportive multiple ce pot avea loc acolo pe timp de vară. Traseul a fost ales cu scop recreațional pentru amatori și este ușor, accesibil tuturor pasionaților de mountain bike. Este ciclabil indiferent de vreme, fiind în totalitate pe drumuri forestiere largi, ce trec prin păduri de brad dar și prin gol alpin.

 

Competiția a reunit 63 de concurenți din toată țara, oferind tuturor – atât participanților, cât și turiștilor care au urmărit concursul – șansa de a cunoaște frumusețile ținutului vast, înalt și încă virgin al Munților Șureanu. Semnificativ este faptul că reacțiile concurenților, indiferent de gradul lor de pregătire fizică, au fost bune, entuziaste chiar, cu privire la varietatea traseului, perfect pentru amatori. I se cuvin mulțumiri, în acest sens, atât ciclistului Sorin Toma, care a propus traseul pentru Șureanu Mountain Bike, cât și membrilor clubului „Bicheru-Cycling”, care au marcat traseul și l-au promovat în grupurile-țintă.

 

Concurenții au parcurs traseul în siguranță, în asistența Serviciului Salvamont Alba și a Jandarmeriei. Nu au existat accidentări și incidente iar vremea a fost deosebit de frumoasă pentru acest weekend, care a încheiat cu succes evenimentul Șureanu Mountain Festival, desfășurat între 30 iulie și 31 august. Premiile au constat în bani și în obiecte iar înscrierea a fost gratuită. Traseul competițional a fost desfășurat în zona masivul Șureanu – masivul Pătru – Poarta Raiului – Valea Cugirului, a avut o lungime de 20 km și o diferență de nivel de maxim 430 m.

 

 

Copyright © 2014 www.turismalba.ro