Publicat in

28 iulie 2014

Comentarii

0 Comentarii

Localizare pe hartă

Vezi pe harta mare

Sureanu Mountain Festival, 2014

E un eveniment cultural-sportiv care celebrează aventura, tradiția și aerul curat.

Este conceput ca vector de imagine pentru Munții Șureanu, fiind structurat pe cinci mari componente: tabără cu corturi, fotografie, alergare, etnografie și cicloturism. Pe parcursul lunii august, cât durează festivalul, fiecăreia dintre aceste cinci componente îi este rezervat un weekend, o zi sau chiar o săptămână.

 

Totul are loc în aer liber și în perimetrul celor trei mari zone în care se desfășoară festivalul: inconfundabila Poarta Raiului, zona extrem de întinsă a Luncilor Prigoanei și celebra Transalpina. Sunt cele trei spații care aparțin sitului natural „Frumoasa” și care vor defini, în viitorul apropiat, o parte importantă a turismului din Carpați.

 

În august 2014 a avut loc cea dintâi ediție a festivalului, care a fost împărțită pe următoarele secțiuni: tabără cu corturi (28 iulie – 4 august), concurs foto „Alba sub lumini de Oscar” (30 – 31 iulie), inaugurarea stânii ecologice Puru (16 august), competiție de alergare „Mountain Race” (23 august), competiție de biciclete „Mountain Bike”: 30 august.

 

 

Copyright © 2014 www.turismalba.ro