Credit: Daniel Bloss
Credit: Daniel Bloss
Credit: Daniel Bloss
Credit: Daniel Bloss
Credit: Călin Magda
Credit: Călin Magda

Publicat in

26 noiembrie 2014

Comentarii

1 Comentarii

Localizare pe hartă

Vezi pe harta mare

Ultima bătălie a lui Decebal

A fost reconstituită, sâmbătă noaptea, în a doua zi a Festivalului Cetăților Dacice, pe dealul Măgulice din comuna Ighiu.

La lumina lunii și a făcliilor, războinicii romani au luat cu asalt cetatea dacică. După lupte crâncene, dacii au fost învinși, iar Decebal nevoit să fugă, sfârșind prin a-și lua viața, pentru a nu cădea prizonier. Înfrânți, odată cu aprinderea rugului, dacii s-au refugiat în ritualuri păgâne, în care cereau ajutorul lui Zamolxe  pentru sufletele celor ce și-au pierdut viața.

 

În timpul zilei, sub razele soarelui, dacii și-au apărat cu vitejie cetatea, reușind să respingă  atacul legiunilor romane. Victoria a fost sărbătorită cu dansuri purtate de nimfele dacilor în jurul victimelor romane.

 

Peste 180 de reenactori, romani, daci, goți, barbari, din România, Polonia și Bulgaria au luat parte la luptele daco-romane de pe dealul Măgulice. Pe tot parcursul zilei, participanții la eveniment au putut admira taberele combatanților, dar și să participe la atelierele de tir cu arcul, bucătărie dacică sau meșteșuguri în lemn.

1 Comentarii

Trimite mesajul

Andrei P. ● acum 1200 zile

Cred ca de data asta au fost cei mai multi oameni la festival. Mai ales la batalia lui Decebal. Cel mai fain a fost momentul incendierii balotilor. Asa ceva e de fotografiat. Cred totusi ca se pot lua niste masuri de securitate mai drastice. Focurile alea erau prea aproape de oameni si nici oamenii nu stateau deoparte.

Copyright © 2014 www.turismalba.ro